Om skolan

Sfi Söderort hjälper dig att korta vägen till arbete. Hos oss kan du studera i vanliga kurser eller välja yrkesförberedande kurser. Målet i alla kurser är att du ska klara dina Sfi-prov så snabbt som möjligt och kunna studera vidare eller skaffa ett arbete. Vi har professionella, välutbildade lärare som bryr sig om och hjälper dig till goda studieresultat. Vi har datasal och studiehall.

Vi har Sfi-kurser 8.00-12.00 och 13.00-15.00 eller 17.30-20.30 tisdag- och torsdagskvällar. Vi har yrkesförberedande Sfi-kurser på heltid med praktik för dig som är på C- eller D-nivå.

Skolan erbjuder också yrkesutbildningar på gymnasial nivå för Sfi-studerande. Vi samarbetar med Stockholms Transport- och Fordonstekniska gymnasium och ÅSÖ Vuxenutbildning om två yrkesutbildningar – en yrkesutbildning för dig som är lastbilsförare och en utbildning för dig som vill arbeta som barnskötare.

Den 12 mars startar vi även en kombinationsutbildning SFI - Undersköterska inriktning äldreomsorg.

Läs mer om vad du kan studera hos oss under Utbildning i menyn!

Skolan deltar i internationellt projektarbete och är med i två EU-projekt: “SHERPA" och "Integrationsfrämjande språkinlärning"

Dela: