Ny lag från och med 1 juli 2016

 

Det har kommit en ny lag som säger att elever på sfi ska läsa alla kurserna inom samma studieväg. Till exempel ska en elev som studerat kurs A eller B på studieväg 1 fortsätta på kurs C och D på studieväg 1.

Stockholms stad har också gjort en upphandling av sfi. Det nya avtalet börjar 1 juli 2016. Du studerar på SFI Söderort nu. Det är en skola som kommer att fortsätta erbjuda sfi för stockholmare på studieväg 2 och 3. Du som ska studera på studieväg 2 och 3 kan välja att fortsätta studera på SFI Söderort men om du går på studieväg 1 måste du välja ny skola.

När du gör ditt val så måste du också välja när du börjar studera i det nya avtalet. Om du vill läsa under sommaren börjar du den 1 juli. Om du vill börja efter sommaren börjar du den 1 augusti. Om du har handläggare på Arbetsförmedlingen eller Socialtjänsten måste du bestämma ditt startdatum tillsammans med din handläggare.

Vi önskar att få veta ditt val så snart som möjligt. Din skola ger dig information om vilka skolor du kan välja (se nästa sida). Din skola hjälper dig att skicka ditt val till SFI-centrum. Om du väljer att byta skola skickar SFI-centrum en kallelse till dig i slutet av juni. Om du väljer att fortsätta studera på SFI Söderort får du inte någon kallelse.

Om du vill ha mer information kan du kontakta SFI-Centrum, Hornsgatan 124. Besöks- och telefontiderna hittar du på www.stockholm.se/sfi

Lycka till med dina studier!

Jussi Koreila

Chef för SFI Stockholm

Dela: