Ansökan till yrkesförberedande Sfi

Så här ansöker man till en yrkesförberedande Sfi –kurs

Om du redan studerar Sfi på SFI Söderort kan du fylla i en anmälningsblankett och ge den till din lärare eller studie- och yrkesvägledare. Du kan också lägga blanketten i lådan för kursanmälningar på plan 3 (gröna brevlådan utanför studie- och yrkesvägledarens rum).

Om du bor i Stockholm men inte studerar på SFI Söderort måste du göra två saker:

1. Först anmäler du vilken kurs du vill börja på SFI Centrum. Där talar du om vilken kurs du vill börja. SFI Centrum skickar sedan ett brev till dig med en kallelse till kursstart. Adress, telefon och öppettider till SFI Stockholm hittar du under länken till vänster på den här sidan.

2. Sedan fyller du i en ansökningsblankett och skickar den till SFI Söderort. Adressen står på blanketten.

Du kan skriva ut Ansökan till yrkesförberedande Sfi som finns under Relaterade dokument här till höger.

Vad händer sedan? I kallelsen från SFI Stockholm står vilket datum du ska börja i skolan. Ibland får du ett startdatum som är tidigare än startdatum för den yrkesförberedande kursen. Det beror på att vi tar in nya studerande var 14:e dag och ibland är det inte samma dag som den yrkesförberedande kursen startar.

Om du är kallad till skolan till ett datum innan den yrkesförberedanden kursen startar får du studera i en vanlig SFI-grupp medan du väntar. Det brukar inte ta längre tid än en vecka ungefär.

Om du byter Sfi-skola för att gå en kurs i Vårberg kan du byta tillbaka till din gamla skola när kusen är slut om du vill.   

OBS! Anmäl dig hos SFI Centrum i god tid innan den yrkesförberedande kursen börjar. Det kan ta ett par veckor - ibland längre tid - innan du får en plats på skolan.

Om du bor i en annan kommun än Stockholm måste du skicka anmälningsblanketten till Sfi  Söderort. Adressen står på blanketten. Din hemkommun måste också godkänna att du går kursen. Skriv ut blanketten  Ansökan till Sfi för boende i annan kommun som finns under Relaterade dokument här till höger. Fyll i den, visa den för vuxenutbildningen i din kommun. Din kommun ska sedan skicka blanketten till Sfi Stockholm. Adressen finns på blanketten.

Tänk på att allt det här kan ta lång tid. Därför är det bäst att du ordnar med ansökan i god tid innan kursen startar.          
 

Tag kontakt med oss om ni har frågor om kursstarter eller annat som berör kurserna!

Jeannette Lehninger Tfn: 08-508 35 711
 

Dela: