Ansökan till lastbilsförarutbildning

När börjar utbildningen och när ska jag skicka in ansökan?

Vi startar en utbildning i januari och en i augusti. Nästa utbildning startar i januari 2018. Du kan skicka in din ansökan under hela året. Sista ansökningsdatum för starten i januari är den 23 november 2017. Vi svarar på din ansökan inom ca 2 veckor.

Vad händer när jag har skickat in ansökan?

Om du uppfyller de grundläggande kraven kallar vi dig till ett språktest inför nästa utbildningsstart. Om du klarar språktestet får du göra ett körprov i lastbil tillsammans med en trafiklärare. De sökande som visar att de har de bästa förutsättningarna att klara utbildningen kallas till start. Eftersom det finns max 18 platser per utbildning kommer vi först att välja de som klarat antagningsproven bäst.

Ansökningsblankett

Ansökningsblankett till lastbilsförarutbildning finns att hämta under Relaterade dokument till här till höger. Skriv ut blanketten. Fyll i den noga och skicka den till SFI Söderort, adressen finns längst ner på anmälningsblanketten.

Om du bor i en annan kommun

Om du inte bor i Stockholms Stad måste du också skriva ut blanketten Beslut om interkommunal ersättning som finns under Relaterade dokument här till höger. Den blanketten ska du visa för de som ansvarar för vuxenutbildningen i din kommun. På blanketten ska din kommun skriva om de godkänner att du går utbildningen. Sedan ska du skicka  Beslut om interkommunal ersättning tillsammans med anmälningsblanketten till SFI Söderort.

OBS! Du behöver inte skicka med några andra dokument.

Körkortstillstånd

Vi vill att du så fort som möjligt skaffar körkortstillstånd klass II eller III. För att söka måste du skicka in ett läkarintyg till Transportstyrelsen och betala avgiften på 220 kr. Du kan ansökan via Internet på korkortsportalen.se

Dela:
Kategorier: